Monday, 29 August 2011

BALIK KAMPUNG..

salam..
terngiyang2 lagu balik kampung dari sudirman tu..huhu
kalau tidak ada aral melintang..
insyaallah esok shizuka sekeluarga pulang ke kampung.
termasuk lah akak shizuka yg tengah dlm pantang tu..
dia pon nak beraye jugak..hahaha..
seperti biasa kami pulang ke kampung belah ma shizuka dulu la..
belah abah akan berkumpul pada raye kedua..
xsabar nak balik kampung esk pagi..
jmpe embah..jmpe pakcik makcik..
jmpe cousin2 tersayang..hehe
mmg rindu..
hopefully,esk kami selamat sampai ke destinasi.. Amin.
doa2 kan ye!
kampung shizuka kat perak..
dekat teluk intan..
mai la dtg beraye..hehe..

gambar ciplak tenet.

lastly,happy eid mubarak! jalok ngapuro seng okeh2( mintak maaf byk2)
sekali jawa keluar daaa...hehe
shizuka mohon maaf andai terkasar bahase..sama ada yg shizuka sedar atau tidak..
especially kepada sesiapa yang mengenali diri ini..

SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN!

Friday, 26 August 2011

Inside the Orange Box| Cerita Cinta 2

assalamualaikum..
ok..shizuka nak cerita pasal entri shizuka sebelom ni..
ala..entri yg ini. <<<
time tu kan shizuka xboleh bukak lagi bungkusan tu..

bungkusan oren

bak kate ma shizuka "ada undang2 pulak nak bukak hadiah ye!"
hahaha..actually xlame lepas tu si dia dah bagi lampu hijau utk bukak bungkusan tu..
jadi,dgn berhati2 shizuka bukak bungkusan..hihi
tapi bila bukak buatkan shizuka tergelak kecil..
pakai kotak tisu..abaikan bakul and bantal tu ye!
shizuka tahu dia prepare sume ni sendiri..
bukan semua leleki sanggop buat semua ni..
nak cari kotak..balut ngn newspaper..balut lg ngn paper oren tu..
he make me terharu..serius!
i love u so much **********!! hehe
actually,hadiah yang dia bagi ni dia beli di perantauan..
semasa ktwg berjaohan slame smggu lebih tu..
huhu..
so, ini lah hadiah nye...
sehelai jubah or abaya ciap selendang sekali..
cantek! shizuka shuke..
tambah2 lagi shizuka x ada jubah pon..
and boleh buat baju raye!
tapi a bit besar..hehe..nasib baek ma shizuka boleh outer..hehe..

3 perfume for men and 2 inai..
perfume tu dah selamat shizuka bagi abah and adik lelaki shizuka..
wangi bau perfume kasturi tu!
inai tu pulak boleh la shizuka pakai utk raye nanti! hahha..
thnx a lot dear!!
jeles x kowg? jgn jeles taw..hik3

sebenarnye, dulu shizuka kecewa jugak la coz si dia bgtahu..
dia xsempat nak beli pape pon..
sedih aw..dia siap marah2 lagi...
so,shizuka pon berhenti berharap la psl ada ole2 dari sane tu..
tp rupe-rupe nye dia nak buat surprise! hahaha
seriously, shizuka happy giler hari ni..asik senyom je..
abah pon mcm bagi respon positif dgn hubungan kami ni(sbb dpt minyak wangi kot)
alhamdulillah..

harap sangat hubungan kami ni berkekalan n di berkati..kot2 boleh masuk rancangan "Cerita Cinta" kat tv3 mcm pasangan tadi..ngee~  Amin.. ^_^

p/s: esk mau kuar shopping kat jln tar..excited!  hopefully jmpe barang yang di cari.. =)

Thursday, 25 August 2011

Cerita Cinta

salam!
shizuka happy sgt2 hari ni..
xberhenti senyum dr tadi..
dh mcm kerang busuk la pulak,.heh3
nak taw kenapa?
coz shizuka terima kiriman dr cik abg yang tersayangsssss..!
hehe.
dia xbgtaw pon dia nak post pape..
tiba2 je hari ni..1 bungkusan di hantar ke rumah oleh abg posmen..
ma shizuka yang amek dari abg posmen tuh..
coz shizuka nga sibuk menonton "Cerita Cinta"..
haha..cerita kat tv3..psl cerita cinta pasangan yang dah ke jinjang pelamin..
so,tengah feeling2 la time tu..berangan about my wedding nanti mcm mana la agk nye..
hehe..
tiba2 ma shizuka panggil..bagi bungkusan tuh..
terkejot gak melihat bungkusan oren tu..
then,ma tanya ********** la bagi tu???
shizuka amati betol2 bungkusan tu..
tgk alamat pengirim..yes..its really from him!

hehe..what a surprise dear!
thanx a lot..
tapi...
xley bukak lagi..
coz..
jgn koyak sehingga diberitahu!!
hahah..so sweet of u!
ok..xsabar nak tahu pe dlm nye...ngee
i'll reveal it soon..

ok papai!

Wednesday, 24 August 2011

Friday, 19 August 2011

mahu shopping lagi!!

assalamualaikum..
olla!
memang dah nama perempuan,keinginan nak bershopping pasti ada..
shizuka xpuas lagi nak jejalan bershopping..huhu..
mana nak puas..ari tu dapat beli kasut je..huhu
shizuka nak shopping lagi!!
hahaha..xdapat pegi mall..shizuka cuci mata through online shops je la..
even xdapat beli pon xpe la..huhu
shizuka sekarang teringin nak ada hoodies..
cantek sangat! hari tu keluar jejalan nmpak ada akak tuh pakai..
jeles nyer!!! 
curik dr muslimah hoodies(online shop)..jgn mrh ye kak!
tapi hoodies ni bukan lah item yg shizuka betol2 nak..
eh2..nak2..tapi utk raye ni xperlu sgt la..huhu..
actually,what i need is..tudung aka shawl or pashmina..
yang match dgn baju raya shizuka...
yang ada 2 pasang tu..or maybe 3 pasang..
and lastly,shizuka nak inner neck..
memang berharap sgt ada yang sudi membawa shizuka shopping..
coz nak pegi sendiri xde transport plus takot nak pegi sorang-sorang..hahah
so,please3..let me shopping again..

p/s: kalau nak hoodies yang macam dlm gambar tu..search la kat fb..muslimah hoodies.cantek2 taw..rasa bersalah lak amek gambar nye..so nak promosi cket..hak3

Thursday, 18 August 2011

Kasut dan Pashmina..

salam readers!
aiceh,cm ramai pulak..haha.
shizuka baru pulang dari shopping kasut baru..
bersame2 kwn2 shizuka iaitu cik syakireen dan cik puteri...
penat! tp  puas hati cz jumpe kasut..
shizuka beli kasut jenis wages.(adakah betol ejaan ku ini??)
x ada la tggi sgt..tp klu jejalan dgn en. abg nanti.
kompem orang ckp murah rezeki kami nanti..amin..
hehe..
cik puteri kite shopping dua helai baju..
manakala cik syakireen survey2 dulu..
mst nanti nak pergi dgn en. abg dia la tuh..hahaha
erm..dlm sibuk2 shizuka mencari kasut baru..
pashmina yang shizuka gunakan buat hal pulak!
kena la g perbetol d toilet..amek mase jugak la..haha
sory geng.!
alahai pashmina...
susah btol nak pakai nye..
actually,tadi 1st time shizuka pakai pashmina!
jadi paham2 la ye mngapa jadi begitu..hihi
credit to cik syakireen kerana dh betol kan tudung shizuka td..
malu betol pakai tudung pon kena orang pakaikan.. -.-
haha..

ni la dia syakireen dan puteri..

p/s:korg,nanti nak shopping lagi jgn lupa ajak shizuka ye!

Tuesday, 16 August 2011

Only You


when someone make my heart hurt so badly..
then i realize Allah never ever make me feel sad..
when there is nobody by my side..
when i'm sad..
when i'm fall..
you are the only one that always there for me..
to be by my side..
thank you Allah..

"Allah xpernah lupakan and tinggalkan hambaNya...
tp kite selalu lupa and tinggalkan suruhan Nya.."

Ya Allah..
aku hambaMu yang mudah terleka dgn nikmat dunia..
jangan kau biarkan diriku jauh dariMu..
lindungi aku dari segala yang buruk..
Amin..


Sunday, 14 August 2011

Keterujaan Berganda!

salam..
hari ni shizuka rase sangat2 excited!
coz anak buah shizuka dah kuar hospital..
hehe..mesti la excited..first anak buah kan..
shizuka mmg pantang tgk bebudak..
sampaikan nak buat kerja2 rumah pon bertangguh-tangguh semata-mata xnak berenggang ngan dia!
lepas kena bebel2 ngan ma baru shizuka pegi basoh pnggan and lipat kaen..
aiceh..rajin kan??
haa..lupa nak bgtaw..nama anak buah shizuka 2..
nama dia...MARSHA SYAUQINA FILZAH..
maksud nya "subur rindu belaian jiwa"..
nak tgk gambar dia? tekan SINI
kalau ada rezeki shizuka upload lg gambar2 laen..
ok..stop pasal anak buah shizuka..
shizuka ada satu lagi perkara yang buat shizuka excited xsudah..
he is coming back tomorrow!!!
who is he? its HIM!!
dia pulang malaysia hari ini..
maybe sampai sini dalam pukul 10 pagi nanti..
doa2kan dia pulang dengan selamat..

lepas ni dah x mcm ni dah!! 
shizuka sangat gumbira ni taw! hehe..kan double happiness!! double excited la!

p/s:hey you! imysm!! 

Friday, 12 August 2011

doodle,doodle,doodle...

salam!
shizuka baru lepas ber blogwalking..
bila dah jalan2 kt blog2 tadi kan..
shizuka perasan kebanyakn blogger dari kalangan gadis2 mesti ad si comel doodle ni..
jeles nya!
nak jugak..!!!
tapi shizuka xreti buat..plus x ada software photoshop tuh!
shizuka nak! sangat comel doodle tu..
ada doodle lelaki..pompuan..doodle muslimah paling comel sekali!!
ada sesiapa nk wt amal x? sedekah doodle free kat shizuka..
i really2 want it!
ni ciplak internet..huhu..tp nampak kan keinginan shizuka dari doodle ni?

p/s: envy kat dorang yang pandai buat doodle ni!

keJELESan

salam puasa ke-12 semua!
dalam diri shizuka ni kan..ada satu sifat yang tidak elok utk di amalkan..
tp ada masa..sifat ni ada baik nya jugak..
shizuka sgt kuat jeles..dlm pape hal pon..
cthnya..education,fashion,blogging,love,etc..
pasal LOVE tu biasa la kan..cembura tanda sayangss!
shizuka jeles la kalau si dia rapat ngan girl laen..bkn xpercaya tp jeles..
xtaw la nk describe camne..haishh..


pasal EDUCATION tu bg shizuka..sgt bagus!
bila kita jeles dgn pencapaian orang laen..baru kita stdy betol2..
baru ada saingan..ada semangat..btol x?
dalam berFASHION pulak shizuka agak up-to date out-to-date..langsung xtaw berfesyen.. -.-
jeles tgk orang laen bergaya cantik2..pki shawl belit2..pakai maxi dress segala bagai..
but me..dont know anything about it..
tp shizuka teringin nak bergaya sedikit..xnak nmpk selekeh..huhu..
tp still nk jaga batas2 berpakaian..
ad sesiapa yang nak makeover shizuka x?? hihi
and envy terhadap dunia berBLOGGING paling xbleh tahan skali..
ptot ke jeles dgn blog2 blogger laen..ish3..
but yes! shizuka memang jeles tgk blog2 orang..cntik2,cumil2,sweet2 n mantop2..
xpe2..shizuka kan budak baru blaja..byk lagi bley improve kan..
so,kpd anda2..sila la beri tunjuk ajar ye!
 wassalam...

Thursday, 11 August 2011

new member

assalamualaikum..
pada 9/8/11 lepas..iaitu harri selasa..
shizuka dpt anak buah yang pertama!
akak sulung shizuka dah dpt baby girl..
tp bkn bersalin normal..operate coz baby hampir lemas dlm perot..
syukur alhamdulillah..operation berjaya..baby n ibu nya selamat..
shuke nye kami sekeluarga dpt ahli keluarga baru..
betol la kata orang,kelahiran seseorang bayi boleh buat..
suatu family tu mkin rapat n bahagia!!
tp hari ni baby kena sakit kuning pulak..bhase sainstifik nye xtahu pulak..
tp family shizuka pggl pnyakit kuning je..normal la baby klu kena kuning..
tp xboleh la di biarkn..bahaya utk baby..
so,baby still xley kua hospital ag..
anak buah shizuka tu kecik je..coz berat dia only 2.53kg..
shizuka nk dukong pon takot taw!
harap anda doakan anak buah shizuka tuh cepat sihat ea..
coz shizuka dah xsbr la maen2 ngan dia!! hehe
 welcome to the family baby girl! auntie shizuka sayangss baby!
nah..shizuka tunjuk gambar baby girl ni..

cumel x??

unifi!


salam..
rumah shizuka dh psg unifi!
siap je psg td..terus shizuka on9 nih..hihi..
konon nye nk "cube try test" la..pdhal excited..
erm...
ok la unifi ni..laju jgk la..tp kelajuan nye shizuka xpsti la pulak..
siap ada siaran tv..mcm astro..but not as much as astro la..tp konsep nye still sama,.
klu nk siaran laen kne tmbah la caj2 nye..
overall shizuka puas ati la on9 guna unifi..bez..kaler tv pn cntik je..
hehe..mcm nak jadi promoter unifi pulak!
ok la..mau tolong2 ma shizuka utk juadah berbuke..
selamat berbuka semua!

Wednesday, 10 August 2011

Identiti shizuka

assalamualaikum..
i just wanna introduce to u guys about myself..
actually nama shizuka bukan shizuka..but a bit similar with it.haha..
pelik la klu orang jawa name shizuka kan..
mcm jepun plak..hihi..
dulu zaman primary school ramai bebudak panggil shizuka as shizuka @ suzuki @ lrt..
cz keunikkan nama shizuka.prasan plak!
so,bile nk buat blog ni..
xkn nk buat suzukipunyeblog or lrtpunyeblog..xsesuai la kn?? btol x??
so,yg plg sesuai shizuka la..maka muncul la shizukapunyeblog nih..
tp nama sebenar bia la rahsia..hanya Allah yang tahu..
shizuka skrang struggle to get honor in degree at UiTM Shah Alam..
doa2kan shizuka bley dpt dean list utk sem2 akn datang..
cz dh 2 sem still xdpt DL  -.-
umur shizuka dah 20 tahun..
menetap di kota damansara..
alhamdulillah masih punyai ibu bapa...
i have 5 siblings including me..ank ketiga..
love my family so much!
and most important thing..i'm single but not available..

sekian..

Gedik-gedik

salam..
first post of mine on this blog..
but this is my second blog..bcoz the old one..erkk...no komen lah...
sebelom ni shizuka suke usha2 blog blogger2 yg ada..
especially blog kawan2 shizuka..
so,shizuka pon gedik-gedik jugak la nk berblogging ni..
nk digelar blogger jugak..kih3

hopefully semangat berblogging ni bukan hangat2 taik ayam la... -.-
cz nk jadikn blog ni cm diari hidup shizuka la konon..
xpayah pakai buku2 lagi..cm zaman kecik2 dulu..hehe..
ok lah..di kesempatan ni jugak shizuka nk ucapkan
..salam ramadhan..
buat semua umat islam di malaysia..
happy blogging to me and you all..  


YOU & ME

Daisypath Anniversary tickers